RSS Feed

Årsmöte, Pata och PLATSER OCH ORTER

13.03.2017 by henrik

Tisdagen den 13 mars 2018 klockan 19 håller Sällskapet Visans Vänner sitt korta, spännande och roliga årsmöte, varvid vi ska välja ny orförande efter avgående Maryelle Lindholm. Valberedningen föreslår PATRICK ERIKSSON, en visräv med många strängar på sin bakvända lyra (han är vänsterhänt).

Helafton XXXIV PATA feb2018 fotoHHu (11)
Patrick kallas allmänt Pata och har varit ordförande förr, men inte i Sällskapet Viosans Vänner. När VV i Östnyland grundades visade det sig att ingen av aktivisterna Uffe och Bosse Andersson inte kunde väljas till ordförande eftersom de var svenska medborgare. Sommaröstnylänningen Pata ryckte då in och lotsade den nya förenintgen de första åren.

I dag är Pata en av våra mest aktiva medlemmar, och sjunger allt mellan klassiska visor och amerikanska ballader. Hans gitarr heter Signhild. I det civila är Pata arkitekt, som låtsas försöka trappa ner på jobbet för att ha mer tid för visor och familj.

Patas fru Agneta är också medlem och kan ibland lockas att sjunga duett med Pata.

I valberedningens förslag till funktionärer ingår också bl.a. Gustav Klingstedt, Amanda Henriksson, Jonna Sundberg, Rabbe Nevalainen, Jonas Koivumäki, Maryelle Lindholm-Gustavson, Cara Hjelt, Henrik Huldén och Lasse Nybergh.


No Comments »

No comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>