RSS Feed

Visbuss 75 – nu rullar vi iväg!

08.04.2019 by henrik

Visbuss75 logga2 jan20
I år fyller Visans Vänner i Finland 75 år och det syns, hörs och känns. Under rubriken visbuss 75 kommer vi att sjunga, träffas, turnéra, samverka och publicera. Det blir konserter, vismiddagar, fester, träffar, fortbildningar, resor, poddar mm. mm.

Höjdpunkterna under året blir många.

För publik bjuder vi på konserter, turnéer och gästspel med början på LUCKAN i Helsingfors lördagen den 25 januari klockan 15. 75 sekunder visor heter den drygt en timme långa kickoff-konserten. Därefter följer under våren ett pärlband av konserter och utfärder med Visbuss 75, tills vi på sommaren medverkar i Nordisk Visfest i Hangö i juni och därefter åker på Visbussturné i Nyland 26/7 – 2/8.

För visvänner blir det flera möjligheter att samverka och träffas. Årets clou blir en Nordisk Visträff i Helsingfors 28-30.8. Våra interna månadsträffar, knäppaftnarna andra tisdagen i månaden, är öppna för alla medlemmar i olika visföreningar och klubbar, och vill man gästa oss som utomstående går det också bra. Tala med ordförande i förväg.

Det var år 1945 som Nils W. Lindholm samlade ett gäng intresserade och startade Sällskapet Visans Vänner i Helsingfors. 1966 kom Åbo efter och 1976 både Östnyland och Vasa. Färskaste föreningen är Hangö som startade 1984. Visbuss 75 är ett samlande namn på allt som kommer att hända under jubileumsåret. Vi ska ut och besöka olika institutioner, vi ska få besök från Norden, vi ska skriva nytt och tolka gammalt. Det blir ett sjudundrande visår helt enkelt. Stay tuned skulle en radiostation säga. Vi säger kom med och lyssna, spela eller sjung!

Ordförande Patrick Eriksson vet mer! pe@eriarc.fi 0400-447 147


No Comments »

No comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>