RSS Feed

Vem är vi?

Välkommen till Visans Vänner!

VV i Sibbo 20.10.13 foto Thomas Elfgren (1)Sjunger du visor eller är du en singer-songwriter? Har du tänkt på att Visans Vänner kanske är precis vad du har längtat efter? Här hittar du andra som sjunger, lyssnar och trivs. Du behöver inte vara en fullfjädrad artist, vi inspireras och lär av varandra och kan få hjälp att utvecklas inom Visans Vänner.

“Sällskapet Visans Vänner rf, Helsingfors” som föreningen egentligen heter är en partipolitiskt obunden förening vars huvudsyfte är att värna om, utveckla och sprida visan. Andra tisdagen i månaden träffas medlemmarna kl 19 i Winecellars utrymmen på Kalevagatan 9, för att sjunga visor, ofta kring ett visst tema och diskutera texter, tolkningar och ackompanjemang.

Studerande och andra yngre medlemmar kallar sig Vinylerna och träffas första tisdagen i månaden under liknande former. Dem når du genom att ta direkt kontakt med t.ex. Benny Larsson-Siilasvuo tel 0466111277, epost bo.benny.larsson/snabel/gmail.com eller Sara Selenius tel 0408252650, epost sara.selenius/snabel/siba.fi.

Vår utåtriktade verksamhet består av 4 – 5 konserter om året, främst i Helsingfors. Vår “Helafton” med publik som äter, dricker och lyssnar till visor vid sittande bord är redan ett varumärke och brukar samla närmare hundra intresserade lyssnare varje gång. Sedan några år har vi också en sommarhelafton i juli på Skärhalla i Ekenäs skärgård.

År 2015 firar vi vårt 70-årsjubileum med flera synliga evenemang, bland annat en skutturné längs den nyländska kusten.

Sällskapet Visans Vänner grundades 1945 av legendariske Nils W ”Limpan” Lindholm och verksamheten har fortsatt i de spår han stakade ut. Moderföreningen Samfundet VV grundades i Stockholm 1936 av bl.a Evert Taube och Sven Salén. Förutom visor är också den sociala biten viktig. Medlemmarna representerar olika åldrar, yrkesbakgrund och intresseområden och det gör föreningen dynamisk och levande. En sak är gemensam för alla: Intresset för visan. Välkommen att trivas med oss!

Hör av dig!

Maryelle Lindholm, ordförande 2014 tel, 040724 92 27 epost maryellelindholm/snabel/hotmail.com
Henrik Huldén, sekreterare 2014, tel 0400265656 epost henrik/snabel/hulden.fi

2 Comments »

  1. Bosse Österberg says:

    Denna hemsida är svår att hitta, för den kommer upp på Sällskapet….. Ingen vet att vi officiellt heter Sällskapet VV. För att hitta vår hemsida skall det stå som på denna länk Visans Vänner i Helsingfors. I någon bisats kan det officiella namnet nämnas.
    Mojn
    BOSSE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>