Böcker och skivor

Under årens lopp har vi gett ut diverse visrelaterade böcker, skivor och andra prylar. Dessa är ofta till salu på våra konserter.

Nedan hittar du ett urval. Om nöden är stor kan du kontakta oss för att se ifall prylen du saknar går att beställa!

Nya visboken

Nya visboken gavs ut 2017 och innehåller både helt nyskrivna visor och ett stort antal nytonsatta dikter av Arvid Mörne.

De nya visorna är ett urval bidragen som inkom till tävlingen "nya visor" som arrangerades av Visans Vänner år 2016. Som komplement till boken finns även "tutorials-spår" för dig som vill ta upp visorna men inte obehindrat läser noter. Inspelningarna kan du lyssna på här.

Arvid Mörne-visorna är desamma som finns med på skivan "Arvid Mörne - Nya visor". Läs mer nedan.


Arvid Mörne - Nya visor

Visans Vänner i Helsingfors har varit medproducent till cd-skivan som Porkala ungdomsförening har publicerat. De 14 visorna är nytonsättningar, gjorda till 140-årsminnet av Arvid Mörnes födelse år 2016. Samtliga visor finns som noter och text i Nya visboken.

Jessica Thurin var producent för skivan, som spelades in och mixades av Niklas Simonsen.

Visans vänner och jag - Bosse Österberg

Boken handlar om Sällskapet Visans Vänner r.f. ur författarens eget perspektiv, medlemmarnas öden och äventyr i en stollig och orättvis värld, gärningar som ibland höjer sig till stordåd, som inte utan målinriktad strävan kommit att leda till glädje och tillfredsställelse, ledd av VISAN.

Boken är misstänkt lik en självbiografi. För Bosse Österberg har Visans Vänner nämligen varit både vänkrets, publik och vishögskola. Med sin okonventionella och politiskt befriande inkorrekta stil ger han här sin färgsprakande bild av det i dag 70-åriga sällskapet Visans Vänner. ”Visans Vänner och jag” är mer än en historik. Det här är ett panorama över personer, visor och episoder i ett Svenskfinland som inte vore vad det är utan Bosse Österberg.

Vinylerna

Våra yngre medlemmar (vinylerna) gav år 2014 ut en skiva. Det finns några exemplar kvar att få på CD. Skivan går också att lyssna på på Spotify.