Berättarworkshop med Lina Teir

Lina Teir kommer till Helsingfors och bjuder till WORKSHOP I MUNTLIG BERÄTTARKONST på Luckan lördag 2 mars kl. 12–14.30!

Deltagande är kostnadsfritt - Platsantalet är begränsat till 16 personer!

Det muntliga berättandet är en av våra äldsta konstformer. Lusten och behovet att berätta finns hos oss människor redan från tidig ålder. Genom berättelser delar vi erfarenheter, för vi vidare kulturarv och påminns vi om vad som är viktigt för oss. I en tid där vi matas med fragmentarisk information och många intryck via digitala hjälpmedel erbjuder det muntliga berättandet ett mellanmänskligt möte i koncentrerat fokus och medskapande - här och nu. Den muntliga berättarkonsten är en egen konstform som har mycket gemensamt med scenkonst, film och litteratur. 

Under workshopen får du en lättsam introduktion genom både teori och framför allt praktiska övningar i muntligt berättande. Du behöver inte ha några förhandskunskaper - bara nyfikenhet och en vilja att utvecklas som berättare. Genom workshopen får du konkreta verktyg, nya kontakter och inspiration. Workshopen hålls på Luckan i Helsingfors lördagen den andra mars klockan 12 av Lina Teir - berättare, musiker, regissör och pedagog (klass- och dramalärare från Åbo Akademi och lärare i drama, teaterkommunikation och muntlig berättarkonst från Högskolen i Oslo). Hon är också konstnärlig ledare för Fortellerfestivalen i Oslo.