Vem är vi?

Välkommen till Visans Vänner!

Sjunger du visor eller är du en singer-songwriter? Har du tänkt på att Visans Vänner kanske är precis vad du har längtat efter? Här hittar du andra som sjunger, lyssnar och trivs. Du behöver inte vara en fullfjädrad artist, vi inspireras och lär av varandra och kan få hjälp att utvecklas inom Visans Vänner.

Sällskapet Visans Vänner rf, Helsingfors, som föreningen egentligen heter är en partipolitiskt obunden förening vars huvudsyfte är att värna om, utveckla och sprida visan. Vår utåtriktade verksamhet består av 4 – 5 konserter om året, främst i Helsingfors. Vår “Vismiddag” med publik som äter, dricker och lyssnar till visor vid sittande bord är redan ett varumärke och brukar samla närmare hundra intresserade lyssnare varje gång. Sedan några år har vi också vismiddagar på Skärhalla i Ekenäs skärgård och på Rigårdsnäs i Porkala. Vi samarbetar också med visklubbar och föreningar på annat håll och har inlett brainstorming med Nordiska Visskolan i Kungälv, där framtidens scen- och skrivkunnande utvecklas.

Sällskapet Visans Vänner grundades 1945 av legendariske Nils W ”Limpan” Lindholm och verksamheten har fortsatt i de spår han stakade ut. Moderföreningen Samfundet VV grundades i Stockholm 1936 av bl.a Evert Taube och Sven Salén. Förutom visor är också den sociala biten viktig. Medlemmarna representerar olika åldrar, yrkesbakgrund och intresseområden och det gör föreningen dynamisk och levande. En sak är gemensam för alla: Intresset för visan. Välkommen att trivas med oss!